Волонтер: янгол, що рятує життя


   Волонтерство - почесна місія, на яку здатен не кожний. Але, хто таки наважується займатись волонтерською діяльністю, стає направду янголом-охоронцем тисячам солдатів, що перебувають десь на Сході України; янголом миру, що приносить життя.

Ми поспілкувались із брюхівчанкою, яка тривалий час пребуває в статусі волонтера і своєю яскравою життєвою і громадянською позицією допомагає вбрегти життя тисячам. Софія Кривуля відповіла на кілька наших питань і розповіла про специфіку волонтерської діяльності.





- Софіє, розкажи, будь ласка, що вмотивовує тебе займатися волонтерством?


- Не повіриш, але це:
1. Мій особистий егоїзм Немає нічого кращого ніж внутрішнє задоволення від того, що долучився до чогось доброго.
2. Практичність Бо це вигідно як не крути: ти даєш в принципі лише свій час, а заробляєш купу плюсів в карму.
3. Залежність:) Це "наркотик". Один раз відчувши задоволення від того, що зробив світ на крапельку кращим - хочеш робити це ще й ще.

- З якими організаціями вже співпрацювала і будеш у співпраці надалі?

- Беру участь в акціях, які започатковуються на всеукраїнському родинному порталі Малеча. Допомагала львівському Фонду допомоги онкохворим дітям "Крила Надії". Зараз допомагаю волонтерам "Допоможи Фронту".

- Волонтрство є цікавою справою. Мабуть, траплялись якісь незвичні ситуації.

- Волонтерство - це спілкування з людьми близькими й чужими. Тому й тих й інших часто відкриваєш для себе із дуже неочікуваних сторін: хтось вражає байдужістю, хтось щедрістю, хтось дивними запитаннями на кшталт "І тобі за це не платять? Для чого ти це робиш?".

- І побажання для суспільства на майбутнє від брюховицього волонтера на завершення.

- Щоб волонтерство перестало бути чимось відокремленим від загальної маси. Наскільки світліше стало би у світі, коли доля хворих та покинутих дітей, стареньких людей, людей з особливими потребами, безпритульних тварин і стан нашого навколишнього середовища хвилювали усіх: державу, громадян, бізнесменів, наших сусідів і друзів.

Коментарі

  1. Ой, Олю:) Не очікувала побачити це на блозі, думала що інтерв"ю буде не лише зі мною. До "янгола" ж мені ще працювати й працювати... Є на кого рівнятись у тій же допомозі бійцям в АТО - львів"янка Люба Возняк, луганчанин Сергій Глотов, вже легендарна киянка Діана Макарова...

    Але вже не втримаюсь, посперечаюсь щодо "Волонтерство - почесна місія, на яку здатен не кожний".
    Здатен кожен, але не кожен про це знає. Стільки є способів допомагати! Можна речі віддавати безпритульним й потребуючим, допомагати у притулках для тварин (наше ж "Милосердя"), фінансувати чи й провадити арт-заняття для діток у лікарнях, продавати свої вироби на благодійних аукціонах, збирати макулатуру й пластмасові корки, плести маскувальні сітки чи робити "сухі борщі" для солдат... і ще ... і ще ... Варіантів як себе проявити й долучитись є безліч.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Направду, долучитись може кожен охочий. Я тут підтримаю ідею щодо безпосередньо притулку "Милосердя" і на загал підтримки "на місцях". Дуже важливим є саме турбота про свій "дім". А для нас із вами, любі мешканці селища, це - Брюховичі.

      Видалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ТОП-5 місць, які варто відвідати в Брюховичах вже цього літа

Володимир Івасюк. Національна пам'ять

#Брюхівчани: Ігор Мироненко та Ігор Микитів про активний автотуризм, філософію autofan-клубу «ЗАЗ КОЗАК» та швидкість, до якої їм вдалось розігнати свої ретро машини