Діти Брюхович для воїнів АТО. Частина 2

   Важливим є взаємозвязок між поколіннями, особливо що стосується виховання сьогодні у дітях відчуття любові до України. В цій частині статті про волонтерську діяльність учнів СЗШ №41 нашого селища продовжується розповідь про акції та заходи, а на завершення ми попросили дати коментар щодо патріотизму шкільної молоді у педагога-організатора Людмили Дубиняк та коментар про дитяче сприйняття війни у психолога школи Ірини Лесько.


      "Жодна людина не залишається осторонь трагічних подій, які відбуваються на сході нашої країни.
       Учні, батьки та вчителі нашої школи, підтримують дух українців, які відстоюють незалежність нашої країни. Тому школярі долучились до великої та благородної справи – підтримки та допомоги нашим воїнам – захисникам у зоні АТО. Вони із захопленням писали листи, в яких дякували воїнам за мужність та бажали їм якнайшвидше повернутися додому переможцями, а також передали фрукти і солодкі гостинці від Миколая." - таким був комнтар до Акції "Маленька справа задля великого діла", в рамках якої маленькі активісти привітали Героїв із Днем св. Миколая.



    5 лютого, брюхівчани провели в останню путь Героя - Сергія Невеличука. З лампадками і українськими знаменами, стаючи на колінах і схиляючи голови перед авто з труною, мешканці Брюхович віддали шану загиблому Воїну України. Учні СЗШ №41 м.Львова долучились до вшанування Героя України, виявивши щирий патріотизм, любов до Батьківщини, повагу до Героїв. Школярі гідним чином виявили свою громадянську позицію, яка стане фундаментом майбутнього нашої держави.
   





   З нагоди Дня св. Валентина учні 10-го класу стали ініціаторами акції "Валентинка для солдата". 13 лютого учасники Акції відвідали військових пацієнтів Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні та Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, поспілкувавшись з пораненими солдатами та привітавши зі святом своєю увагою, "валентинками" та солодощами. А Герої натомість запросили школярів завітати до них ще раз вже із концертним виступом.








   Педагог-організатор СЗШ №41 Людмила Дубиняк про шкільне волонтерство та патріотизм: "В СЗШ №41 приділяють велику увагу патріотичному вихованню учнів. Щороку на Покрови всі учні школи від 1 до11 класу беруть активну участь у конкурсі стройової пісні, присвяченому УПА, - "Сурми звитяги!". Крім того такі учні, як Маряна та Ліля Вовк, Оля Часовська, Галинка Турко, гурт "Nik.ua"неодноразово ставали призерами багатьох конкурсів, які проходили в Шевченківському районі, місті та області. Гарним словом можна згадати і агітбригаду школи - "Рідні Брюховичі", яка гостро і актуально виступала на багатьох сценах: і в театрі Юного глядача, і в Палаці школярів на Погулянці - за це наша агітбригада вважається найкращим Театральним колективом в Шевченківському районі міста. 
   На прохання волонтерів у школі відбулася акція по допомозі 80-ій аеромобільній бригаді: були зібрані кошти і закуплені балаклави."

Про те, як саме спілкуватись із дітьми про війну, нам дав поради психолог СЗШ №41 Ірина Лесько: "На мою думку, розмовляти з дітьми про війну потрібно: розмова має бути спокійною і без різких висловлювань. Також не варто вживати такі слова як, "смерть", "загиблі"...Відповідати на запитання варто чесно, однак першими починати розмову про війну непотрібно. Також не варто дивитись новини з останньою інформацією з зони АТО в присутності дітей.
При обговорення цієї теми обов язково наголосіть, що всі ці негаразди в державі скоро закінчаться і буде мир. Щодо волонтерства серед учнів, то зараз дуже хороший час нагадати дітям про моральність, співчуття і благородство."

Залучення дітей до волонтерської діяльності виховує в них відчуття готовності допомогти, співпереживати, любити свій народ і державу. Тож бажаємо школярам ентузіазму у їх справі, а нашій державі і українцям - миру!


Джерело інформації:  http://school41lviv.wix.com/ukraine

  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ТОП-5 місць, які варто відвідати в Брюховичах вже цього літа

Володимир Івасюк. Національна пам'ять

#Брюхівчани: Ігор Мироненко та Ігор Микитів про активний автотуризм, філософію autofan-клубу «ЗАЗ КОЗАК» та швидкість, до якої їм вдалось розігнати свої ретро машини