Рік після Кривавого Вогнехреща


   На Йордан, 19 січня виповнюється рік з початку кривавих подій в Україні. Цього дня, коли народ по-справжньому прокинувся і пішов у нерівний бій з тиранією, у Києві пролунали перші постріли, а через декілька днів загинули перші Герої Небесної Сотні – Сергій Нігоян, Михайло Жизневський, Юрій Вербицький та Роман Сеник. Вічна їм шана і подяка...




   Багато хто із нас все життя пам'ятатиме ті дні. Пам'ятатиме газ, дим палаючих шин, поранених поряд, волонтерів, які рятували постраждалих і годували всіх присутніх. Пам'ятатиме фантастичну єдність та солідарність. 


   І саме в цю сумну першу річницю всій громаді треба згуртуватися та направити свої зусилля для того, щоб побороти не тільки зовнішнього ворога, але і «вбити» ворога в самому собі.  Таке згуртування, як і рік назад, показує молодь. Молоді активісти із Брюхович встановили у центрі свого селища невеличкий імпровізований меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні. 


   Як повідомили у прес-службі МГО «Наші Брюховичі» молодь селища сподівається, що дане місце пам’яті жертв «Революції Гідності» стане символічним закликом до всіх Брюхівчан, щоб завжди пам`ятали заради чого ми живемо і як потрібно себе вести, жити для своєї країни, свого селища, громади! Є надія, що ні в кого не підніметься рука це руйнувати тому, що це пам`ять про Небесну Сотню і Тисячі інших які загинули за Україну!
   Також, при можливості та бажанні, активісти закликали брюхівчан поставити свічку чи квіти в знак пам’яті та поваги до загиблих та поранених.




Прес-служба МГО «Наші Брюховичі»


P.S. Подібна ініціатива не залишилась осторонь уваги мешканців селища, а виявилась актуальною для громади. Брюхівчани щодня, проходячи повз Меморіалу, таки знаходять хвилину для вшанування пам'яті Героїв.

Дитяча бібліотека №29 та її читачі вирішили долучитись до задуму МГО "Наші Брюховичі" та відвідали Меморіал, запаливши свічки Пам'яті та залишивши саморобних голубів на знак молитви за Мир в Україні.














Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ТОП-5 місць, які варто відвідати в Брюховичах вже цього літа

Володимир Івасюк. Національна пам'ять

#Брюхівчани: Ігор Мироненко та Ігор Микитів про активний автотуризм, філософію autofan-клубу «ЗАЗ КОЗАК» та швидкість, до якої їм вдалось розігнати свої ретро машини